Jávea: parel van de Costa Blanca

Klik op deze link om meer te lezen over Jávea:  http://en.xabia.org/index.php/i

JÁVEA/XÀBIA is erin geslaagd om haar groei en ontwikkeling te combineren met het behoud van haar natuurschoon en haar mooie en spectaculaire landschap.  Jávea is gelegen aan de noordkust van de provincie Alicante, in de regio Marina Alta en heeft een bevolking van 29.923 inwoners, waarvan 53,1% van buitenlandse nationaliteit is.

Jávea heeft ongeveer vijftien kilometer kustlijn. Die kustlijn is een afwisseling van baaien, kliffen, lange zandstranden en keistranden.

Javea is gelegen tussen twee landtongen: de meest noordelijke is de Cabo San Antonio, de meest zuidelijke is de Cabo de la Nao.

Dankzij een uitstekend transportnetwerk is Jávea makkelijk te bereiken van overal in Spanje en in het buitenland. Er is een goed netwerk van snelwegen, de internationale luchthavens van Valencia en Alicante zijn dichtbij, er zijn drie ferryhavens in de buurt (Valencia, Denia en Alicante) en er is een goed spoorweginfrastructuur.

Jávea heeft grosso modo drie stadscentra:

1. De oude stad

De oude stad van Jávea heeft de typische historische Mediterrane sfeer gekenmerkt door smalle straatjes, gebouwen met boogportalen, gotische ramen, ijzeren traliewerk enz. Typisch voor Javea is de Tosca, zandige okerkleurige natuursteen, gewonnen op de stranden. Veel straten en pleintjes in de oude stad vertonen een kleurenpracht van bloemen en planten. Op de talrijke terrasjes geniet je van de Mediterrane keuken.

2. De vissershaven

De vissershaven van Javea is een stadskern, aan de voet van de Cabo San Antonio. Het is een plek vol leven en activiteit, zowel in winter als in de zomer. Je vindt er boetieks, restaurants, cafés... Bijna elk terras kijkt uit op zee.  In de eigenlijke haven vind je de vismarkt. Je ziet er  de vissers hun vangst uitladen en je koopt er dagverse vis. De jachthaven, naast de club Náutico de Javea is een trekpleister voor zeilliefhebbers.

De haven is een plaats waar Spanjaarden en buitenlanders dag in dag uit in harmonie samenleven. In dit gebied vind je de meeste lokale restaurants en traditionele bars van Jávea.  

 

3. El Arenal

La Playa del Arenal ligt in het hart van de prachtige baai van Javea. Het is de meest kosmopolitische omgeving van Jávea. Er is een prachtig breed strand met zacht zand. De zee is er ondiep en heel rustig: een paradijs voor gezinnen. Ten noorden van het strand is er een kanaaltje waarlangs kleine en middelgrote bootjes de zee kunnen opvaren. Langs het strand ligt een mooie promenade, waar ouders rustig in een van de vele en gevarieerde cafés of restaurants kunnen zitten terwijl ze een oogje in het zeil houden naar hun spelende kinderen. Spanje is in het algemeen heel gezinsvriendelijk.

Ook in Arenal geniet je van de Spaanse keuken: tapas, paella, heerlijke vis. Tegelijk is er ook een groot aanbod aan internationale gerechten.

Het strand van El Arenal is het gebied van appartementen en stadswoningen, van verschillende kwaliteiten en prijzen. Je vindt er luxueuze penthouses met prachtig uitzicht op de zee, maar ook familieappartementen met ruime terrassen of tuinen, ideaal voor vakantie of om het hele jaar door te wonen. Er is ook een groot aanbod aan winkels, bars en restaurants, discotheken, cafés enz.

Tijdens de zomer worden 's avonds aan de waterkant kraampjes opgezet, waar je allerlei ambachtelijke producten kan kopen. Veel van de bars hebben live muziek en er zijn meerdere clubs.

Het strand van Arenal wordt jaarlijks bekroond met de 'Blue Flag' award voor de netste stranden.

 

Kenmerkend voor Javea is de top van El Montgó. Met zijn hoogte van meer dan 750 meter hoog, kenmerkt hij het landschap van Jávea. Tegelijk houdt de Montgó tijdens de winter ook de gure noorderwinden tegen. Op die manier speelt deze ontzagwekkende berg ook een belangrijke rol in het microklimaat van Jávea.

Javea heeft een heerlijk microklimaat. Volgens een wetenschappelijke studie van de '90 is het microklimaat van Jávea het tweede beste wereld en dat klopt ook. Het hele jaar door geniet je van een zachte temperatuur gedurende het hele jaar met een gemiddelde dat varieert tussen 18 en 24 graden.

Het aanbod aan vrijetijdsbestedingen in Jávea is oneindig. Er zijn vele cafés en terrassen aan de kust en in de Arenal. Er is een karting, een bioscoop...

Op cultureel gebied biedt de gemeente een gevarieerd programma aan: workshops, lezingen, muzikale optredens, enz.

Het aanbod aan sportactiviteiten -en faciliteiten is eindeloos, vooral op het vlak van watersport en bergsport. Je kunt er op uit trekken met een motorboot (verhuurdienst Arenal) of met een jetski (verhuurdienst in Montañar).  Er is een golfclub, er zijn tennisclubs, een jachtclub, (met 297 moorings). Er is een zeilschool, een sportcentrum en vele sportclubs, waaronder een wandelclub, een motorclub, basketbalclub, diverse voetbalclubs, een duikvereniging,  een schaakclub, een vliegclub, een gemeenschap van jagers, een schietclub, golfclubs, enz.

Jávea is een plaats waar je goed kan leven: een zacht klimaat, een mix van historische elementen en hedendaagse voorzieningen en de rust van een omgeving die niet werd aangetast door de tand des tijds.

 

 

 

Vul het onderstaande formulier in en ontvang berichten over interessante woningen.

Selecteer locatie
Type Woning
Selecteer Ligging
Maximale prijs
Slaapkamers
Badkamers
Verzenden
Bezig met versturen...